На пресконференция беше представена официално кандидатпрезидентската двойка на ВМРО – Българско национално движение. ВМРО взе решение за самостоятелно участие в президентските избори и номинира за президент лидера си Красимир Каракачанов оше в средата на месец юли.

Днес бе официално оповестена кандидатурата на Даниела Симидчиева за вицепрезидент от ВМРО – Българско национално движение.

„С нашите IQ-та взети заедно бием всички”- каза Красимир Каракачанов.

Кандидат-президентската двойка представи приоритетите, които според тях  трябва да залегнат в работата на българския президент и да се превърнат в държавна политика.

Част от тях са: увеличаване правомощията на президента, преодоляване на демографската катастрофа, качествено, достъпно и патриотично по дух образование, прекършване на диктата на монополите, по-многобройна и боеспособна армия, грижа за българите в чужбина, референдуми, като основен инструмент за осъществяване на обществения интерес, достойна външна политика.

„Дошло е време за умна и интелигентна работа на институциите, за да се превърне най-сетне страната ни в добро място за живеене. Нека умното и интелигентното управление да започне от президентската институция”, убедена е кандидат-президентската двойка.

Повече от програмата на Каракачанов и Симидчиева:

РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ – Патриот, отстояващ българските национални интереси. Говорител на обществото и изразител на неговия дневен ред.

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА – За да спрем изчезването на българите, демографската политика трябва да бъде основен национален приоритет.

ОБРАЗОВАНИЕ – Качествено, достъпно и патриотично по дух. Мерки за намаляване на броя на децата, непосещаващи училище. Съответствие между съдържанието и качеството на образованието и нуждите на икономиката и обществото.

ПРЕКЪРШВАНЕ НА ДИКТАТА НА МОНОПОЛИТЕ – Максимален контрол от страна на държавата. Одържавяване – когато това е в обществения интерес.

ПО-МНОГОБРОЙНА И БОЕСПОСОБНА АРМИЯ – За да гарантира сигурност, а не безсмислени мисии в чужбина.

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРАВОМОЩИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА – Законодателна инициатива, право на вот на недоверие към правителството, преодоляване на вето с две трети, право на вето върху правителствени решения.

НОВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ СОЦИАЛНОТО ОСИГУРЯВАНЕ – Нека държавата бъде равнопоставен работодател – държавните служители също следва да плащат социални осигуровки. Преди това възнаграждението им да бъде увеличено с размера на вноската.

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ – ОБЩЕСТВЕН ЗАЩИТНИК – Истински функции за вицепрезидентския пост.

ГРИЖА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА – Българският президент е логичният обединител на българите. Той трябва да отстоява правата и интересите на всички българи по света, а не само на българските граждани.

РЕФЕРЕНДУМИ – Основен инструмент за осъществяване на обществения интерес. Правото на българските граждани да участват реално в управлението трябва да бъде уважавано и спазвaно.

РЕАЛНА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ЖЕНИТЕ – Майките трябва да получат своето приоритетно място в обществото – за пълноценно възпитание на нашите деца – без да губят възможността за своята професионална реализация. Пълна амнистия на задълженията на майките към НОИ.

СТРАТЕГИЯ ЗА НОВИ ДОХОДИ – Протекции за българския бизнес – вместо държавен рекет срещу фирмите.

ДОСТОЙНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА – Външната политика на България трябва да отразява единствено и само българския национален интерес – без притеснения от членството ни в НАТО и ЕС. България трябва да извоюва мястото си на лидер на Балканите. В отношенията с нашите съседи основен критерий ще бъдат правата на българските общности там.

Пълен видеозапис на официалното представяне на кандидат-президентската двойка на ВМРО – Българско национално движение гледайте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *