Красимир Каракачанов води пред Сидеров, Румен Христов, Алексей Петров, сочат данните от поредно проучване на политическите нагласи, огласено от МБМД (вижте тук). 3,6% заявяват, че със сигурност биха гласували за Каракачанов, а още 13% също обмислят да гласуват за него. Зад лидера на ВМРО остават кандидатите на парламентарно представени партии като “Атака” или “сините”, както и шумно рекламираният Алексей Петров.

Изводът се потвърждава и от въпроса “Ако президентските избори бяха днес, за кого бихте гласували”. И по този показател, с 2,3% за момента, Каракачанов се нарежда веднага след спряганите за основни кандидати в надпреварата. И по този показател

Данните на авторитетната агенция потвърждават изнесените преди месец изводи на социолога Кольо Колев от агенция “Медиана”, които също отредиха на Каракачанов четвъртото място. Преди седмици пък “ББСС Галъп интернешънъл” нареди ВМРО сред челниците по доверие сред българските политически партии.

Социологическите данни излизат преди началото на предизборната кампания и обявяването на кандида на ВМРО за вицепрезидент. Очаква се предстоящата номинация за вице да увеличи още повече шансовете на кандидат-президентската двойка на ВМРО да се доближи по-плътно до най-тиражираните в медиите трима кандидати и да получи възможност за участие в балотажа.

До момента Каракчанов отказва да назове кандидата си за вицепрезидент, но не крие, че номинацията вече е факт. По думите му, става дума за жена със световна известност и авторитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *