Оставка на правителството и спиране на предизборната кампания поискаха днес в декларация ръководителите на ВМРО – Българско национално движение. Предложенията са на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и са по повод размириците в пловдивското село Катуница.

Недопустимо е когато в държавата има барикади, министър-председателят и вътрешният министър да откриват предизборна кампания с шоу на комици. Бойко Борисов лицемерно се скри е не беше на мястото, на което българската държавност беше подложена на изпитание.

Това са част от посланията в приетата декларация.

Поводът за събирането беше началото на предизборната кампания на ВМРО – Българско национално движение. В историческата сграда на първото народно събрание във Велико Търново стотици симпатизанти приветстваха кандидат-президентската двойка на ВМРО – Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева. Готовността си за отговорна битка показаха и кандидат-кметовете на ВМРО.

Необходимостта от силна президентска институция и реални промени в живота на българите бяха акцентите в словото на председателя на ВМРО и кандидат за президент – Красимир Каракачанов. Демографската катастрофа, жалкото състояние на армията, необходимостта от реални референдуми, диктатът на монополите – това са проблемите на хора, при решаването на които ролята на президента трябва да е водеща.

 

България се превърна в единствената държава в Европа, която няма национален приоритет, заяви Каракачанов. България заприлича на буренясала нива. Нацията ни намалява, а пустеещата земя у нас е 40 %, подчерта председателят на ВМРО.

Кандидат-кметовете заявиха, че знаят какви са проблемите на хората, имат решение за тези проблеми и ще се борят да убедят българите да гласуват за по-добър живот в местата, в които живеят. Да не вярват на празни обещания, популистки лозунги и да покажат на тези избори, че имат достойнство и че са патриоти – и по отношение на родината си, и по отношение на родните си места.

ВМРО издигна кандидати за 13 областни областни града, кандити за кметове в други 53 общини и листи за общински съветници в над 150 общини на страната. Сред кандидатите са Ангел Джамбазки в София, Костадин Костадинов във Варна, Гиньо Матев – Пловдив, Искрен Веселинов – Русе, Радостина Господинова – Бургас, Николина Горова – Стара Загора, Йордан Грозданов – Велико Търново, Георги Васев – Благоевград, Валери Стаменов – Враца, Георги Йорданов – Пазарджик.

За нас циганизацията не е кампания – в годините ВМРО винаги беше навсякъде, където държавата забравя своите задължения, каза Ангел Джамбазки по повод събитията в Катуница. Говорим за тези проблеми от години, предупреждавахме за това какво може да се случи, предлагахме решения, припомни Джамбазки. Кое е по-важно за министър Цветанов – предизборните концерти или сигурността на българите, попита Искрен Веселинов, кандидат за кмет на Русе.

Посланието на ВМРО към избирателите е Имаш достойнство. Бъди патриот!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *