ВМРО приветства българската позиция спрямо Македония, изразена наскоро от външния министър Николай Младенов и от президента Росен Плевнелиев. Отказът от безусловна българска подкрепа за членството на младата република в Европейския съюз е отдавнашна позиция на ВМРО.  

         Партията предлага 4 конкретни изисквания, които България трябва да постави пред Република Македония, за да подкрепи нейното еврочленство:

1. Да се спрат репресиите срещу граждани на Македония с българско самосъзнание;

2. Да се спре речта на омразата срещу България и българските граждани;

3. Да се промени образователната система на Македония, за да спрат фалшификациите на българската история;

4. Да се реформират македонските специални служби и да се спре финансирането и насърчаването на незаконни сепаратистки организации в България.

       Според ВМРО позицията на България винаги трябва да прави разлика между обикновените хора в Македония и управляващата върхушка. Нашите сънародници – гражданите на югозападната ни съседка, заслужават да живеят добре и да имат ясна европейска перспектива.

                 Няма как обаче България да се съгласи с лъжите на македонизма. Те са несъвместими с европейските ценности и очевидно не допринасят за просперитета на Република Македония. Скопският елит час по-скоро трябва да се откаже от тях, защото обрича собствения си народ на изолация и безпътица, при растящата албанска опасност за териториалната цялост на Република Македония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *