Ахмед Доган си позволи да сравни Балканската война с етническо прочистване и да отрече освободителната й роля. Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане на етническо напрежение. Според ДПС и неговия лидер, освободителят на Кърджали ген. Васил Делов не може да бъде смятан за национален герой.

Припомняме, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия.

Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България. Според ВМРО, целта на г-н Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора.

Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани.

Така Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани.

Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *