Има огромна спекулация с цената на проекта „Белене“. Управляващата ГЕРБ не се отказва по своя воля и убеждения от строежа, а заради външен геополитически натиск. Това мнение изрази председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в напрегнат дебат в предаването „Референдум“ по БНТ.

Въпросът за референдума е един – в неделя или ще гласуваме за независима българска енергетика, или за това след 10 години да купуваме турски ток, обобщи позицията си той.

Каракачанов отправи въпрос към енергийния министър Делян Добрев защо правителството на ГЕРБ до момента е наляло 400 млн. лв. в проекта, а сега се отказва от него. Призова го също така да обясни кога са разбрали, че проектът е нерентабилен.

Единствената цел на ГЕРБ е да обърква българите, за да не излязат да гласуват на референдума, убеден е Каракачанов, визирайки извадените „прашасали кашони“.

Официалната цена, посочвана от специалисти, е 4.6 млрд. евро и 5.130 млрд. евро. Всичко друго казано е манипулация на обществото. Друг измамен метод за объркване на гражданите е и тезата на опонентите на „Белене“, че референдумът е на БСП. Това категорично не е вярно, посочи още председателят на ВМРО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *