Служебният премиер Марин Райков следва да получи доверие, за да може ефективно да работи в тежката ситуация, в която се намира страната. Райков е доказано име в българската дипломация, показал чувствителност и вещина по изключително важните за България проблеми на Балканите. Основна задача на служебното правителство е да подготви провеждането на честни демократични парламентарни избори на 12 май 2013 г. Това е позицията на ВМРО относно новия служебния кабинет.

ВМРО настоява за:

1. Служебното правителство да замрази сметките за ток и парно за януари и февруари, докато не се извърши пълна ревизия на дейността на ЕРП-тата;

2. В срок на 1 месец служебното правителство да направи проверка на ЕРП-тата и да оповести  резултатите. При констатирани нарушения, ощетяващи българските граждани, да се започне процедура по разваляне на договорите;

3. В срок от 1 месец да бъде извършена ревизия на изразходваните обществени средства от предишното правителство и данните да бъдат оповестени публично.

4. Във всички институции, и най-вече в обществените съвети към президентството и служебния кабинет, трябва да се създадат възможности за участие на представители на протестиращите и да бъдат отбелязани основните приоритети и проблеми за решаване от следващия кабинет:

– ниските доходи и мизерните пенсии на българските граждани;

– лошото здравеопазване;

– премахване на всички монополи;

– демографската криза;

– циганската престъпност;

– прочистване на съдебната система и превръщането й в работеща и справедлива;

– извънредно законодателство за пресичане на корупцията в цялата държавна система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *