Тодор Александров

“Аз съм оръдие само на идеята за освобождението на Македония и обединението на българския народ. Това съм го доказал с целия си живот, като съм пожертвал за тази идея всичко освен живота ми, който случайно е оцелял. Досега съм получил едно морално удовлетворение, именно, че идеята е вече на осъществяване. Занапред ми остава едно несносно здраве и един морален капитал – моята чест“.

На традиционното поклонение на Организацията пред паметта на Тодор Александров, велик водач на ВМРО, човекът, който възроди ВМРО от пепелищата и погрома след ПСВ, превърна я в най-могъщата въоръжена бойна организация в Европа, на гроба му до Параклиса “Св.Илия”в Пирин планина. се включиха стотици българи от България и Македония. Сред тях присъстваха и членове на Организацията от Троян със секретаря на Общински комитет Троян и Председател на троянската МО инж..Тихомир Лилов.

В словата си пред присъстващите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки напомниха за делото на великия войвода. Красимир Каракачанов връчи грамоти на новоприети членове в редиците на ВМРО, които тържествено положиха клетва над Евангелието, камата и револвера – така, както са правили едно време борците за свобода и обединение на Отечеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *