На 25 май в местността Костина, село Рибарица традиционно се проведе възпоменателен митинг, посветен на 142-та годишнина от Епилога на Априлското въстание и гибелта на войводата Георги Бенковски.

Гост на възпоменателния митинг за смелостта и саможертвата на Георги Бенковски, начело на бунтовниците и редом с тях в най – тъмните часове на революцията, беше: Г-н Красимир Каракачанов – зам.-министър председател на по обществения ред и сигурност и министър на отбраната

На митинга присъстваха и г-н Николай Нанков – министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Иван Миховски – Народен представител, г-н Георги Терзийски – Областен управител на Област Ловеч, г-н Бойко Падарски – зам.-областен управител на Област Ловеч, Полковник Петър Банков – Командир на Военновъздушна учебна база ,,Георги Бенковски“ град Долна Митрополия, г-жа Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, г-н Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен и г-н Тони Стоев – зам.-кмет на Община Тетевен.

Клетва пред паметта на Гаврил Груев Хлътев и героите от Април 1876г. положиха възпитаниците от СУ „Георги Бенковски“ – Плевен. След поднасянето на венци и цветя пред паметника на войводата, представители на клуб „Традиция“ пресъздадоха последните минути от живота на водача на Априлското въстание.

Министър Каракачанов поздрави членовете на Традиция  за добрата възстановка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *