09 ноември 2018  |   0 коментара

Та 1,8 млн. лв. е стойността на една нова детска градина в столицата! Общината е ощетявана години наред и то не от някоя фирма или гражданин, а от БНР, което има държавна субсидия. Ние очакваме от гражданите и бизнеса да бъдат изрядни и да си плащат задълженията в срок, а ще даваме индулгенции на структури на държавна издръжка! Някак си двоен стандарт.

Това заяви общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение и председател на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Той реагира изключително остро на решението за разсрочване на задължения на БНР към Общината. Сумата е колосална – над 1 800 000 лв. без лихвите. Борчовете са натрупани от 2013 г. досега и са задължения за данък „недвижим имот“ и такса „смет“ за сградата на обществената медия на бул. „Драган Цанков“ в София…


ВМРО -
Силистра с
патриотични
подаръци за
първокласниците
от СОУ „Никола
Й. Вапцаров“

Областният координатор на ВМРО – Силистра Веселин Георгиев зарадва всички първокласници от СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в града с патриотични подаръци – тетрадки с ликовете на Васил Левски и Христо Ботев. Децата приеха тетрадките с огромна радост и показаха завидни познания за историята на България.

Инициативата е част от патриотичната кампанията на ВМРО – Българско национално движение, която цели да възпитава младите поколения в дух на родолюбие, която започна в началото на учебната година…


Д-р
Петрова бе
гост на
Изложение на
социалните
предприемачи
от варненски
регион

Министерството на труда и социалната политика съвместно с Националния съюз на трудово-производителните кооперации организират Регионален форум за социално предприемачество, който ще се проведе в гр. Варна от 09 до 11 ноември 2018 г.

Законът за предприятията на социалната и солидарна икономика вече е обнародван в Държавен вестник. Като акцент в закона, освен насърчителни мерки за социалните предприятия, са предвидени и данъчни облекчения. Даден е шанс на местно ниво да се активизира и мобилизира общността, за да се разкриват по-лесно социални предприятия или вече съществуващи такива да разширят своята дейност. Предстои изработване на Правилник за прилагане на закона.

Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова по време на Изложението на социалните предприемачи от варненски регион, което цели запознаване на варненската общественост с техните продукти…


Панде
Ефтимов бе
удостоен
посмъртно с
орден „Стара
планина“

Посмъртно Панде Ефтимов бе удостоен с орден „Стара планина“ втора степен. Отличието бе връчено от държавния глава Румен Радев на сина на Панде Ефтимов – Наум, по време на тържествена церемония в Гербова зала.

Съгласно указ на президента Румен Радев посмъртно се награждава Панде Сотиров Ефтимов с орден „Стара планина“ втора степен за изключително големите му заслуги за популяризиране на българската история през периода на войните за национално обединение и за съхраняване на българщината в Република Македония. Указът е издаден в София на 21 юни 2018 г.

Кой е Панде Ефтимов?

Панде Ефтимов,  напълно основателно определян като Патриарх на българщината в Македония, е роден 15 март 1932 г. в село Претор, на брега на Преспанското езеро, тогава в Кралство Югославия…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *