15 ноември 2018  |   0 коментара

Лидерът на ВМРО, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността д-р Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-минус“ по НОВА на 15 ноември 2018 г. коментира следните теми:

Укриването на бившия премиер на Македония Никола Груевски и дали е вярна информацията, че притежава българско гражданство

Самият Никола Груевски няма българско гражданство, но родният му баща има, т.е. е българин. Това за пореден път показва раздвоението на личността в македонския политически елит. Бащата българин – синът античен македонец.

Груевски не е търсил българско гражданство. От източници в Скопие имам информацията, че Никола Груевски е преминал сухопътната граница през Сърбия и отиването му в Унгария е със съдействието на сръбските власти. Това е логично, защото Груевски провеждаше антибългарска политика, политика срещу ЕС и НАТО …


Патриотите от ВМРО в подкрепа на съда в Смолян по дело за насаждане на етническа омраза и радикален ислям

Утре, 16 ноември 2018 г., в 10:00 ч. представители на ВМРО – Българско национално движение ще се съберат пред съда в гр. Смолян в знак на съпричастност към съдебния състав, който ще гледа дело за насаждане на етническа омраза и радикален ислям.

Това казаха пред журналисти в Народното събрание депутатите от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди, Искрен Веселинов и Красимир Богданов.

Историята на прокурорската преписка започва през далечната 2013 г. и е образувана по сигнал, че лицето Ефрем Моллов, който чрез книгата си „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците“, е проповядвал дискриминация и етническа омраза спрямо българите – деяние, което, според обвинителния акт, е престъпление по чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс. В същата книга Моллов насажда и религиозна омраза и нетърпимост, което представлява престъпление по чл. 164, ал. 1 от НК, обясни пред медиите Сиди, който е отговорник от ръководството на ВМРО за област Смолян…


Красимир Богданов: България няма да подкрепи пакта за миграция на срещата в Мароко

България няма да подкрепи Глобалния пакт за миграция на срещата в Мароко през декември, каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на Комисията по външна политика Красимир Богданов – депутат от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“.

Разяснението той направи във връзка с публикации след вчерашното съвместно заседание на външната и вътрешната комисия в НС, в които пише, че позицията на правителството все още не е уточнена, предава БТА.

Богданов припомни, че решението да останем извън пакта е взето на коалиционния съвет в понеделник. Той поясни, че самият документ няма задължителен характер, а по-скоро дава насоки на страните, които се присъединят към него…


Веселинов: Който е срещу българските строители, работи за чуждите

Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите.

Това каза пред журналисти заместник-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов след среща с Камарата на строителите в България, която се проведе в сряда в парламента. На нея са обсъждани фалшивите новини и възможността за въвеждане на санкция при незаконно уронване на стопанския имидж.

Политици, отговорни за различни стопански отрасли в страната, не трябва да си го позволяват, заяви Веселинов и обяви, че уронването на стопанския имидж трябва да бъде наказуемо или да подлежи на сериозна имуществена санкция…


Доц. д-р Милен Михов: Ролята на БСП и ДПС в организацията на протестите е несъмнена

Според патриота, отговорът на управлението не е контра протест, а добре свършената работа

Ако погледнем нещата безпристрастно и отстрани, да кажем, че имаме протести в протестите, наслагване на протестите, различни фактори и играчи. Не бих твърдял, че има един сценарий или един автор на логическа построена и целенасочена програма, но има много сценаристи, които искат да участват в създалата се среда.

Така депутатът от „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов коментира в студиото на „Денят ON AIR“ нестихващите протести в страната през последните няколко дни.

По темата за възможните варианти за цвета на протестите патриотът каза, че е трудно да се каже, но все пак има индикация, че зад такава добра организация, планировка и реализация може да стои само структура, разполагаща с национални възможности и доста големи ресурси. Това може да се каже са такива политически партии като БСП и ДПС, посочи той…Дракалиев пита: Колко ще струва на бургазлии референдум за въздуха?

Каква сума от общинския бюджет е необходима, за да се организира и проведе местен референдум на територията на Община Бургас? Този въпрос задава в официално питане до кмета Димитър Николов, общинският съветник и член на националното ръководство на ВМРО Георги Дракалиев, съобщава Burgasinfo.com.

Той мотивира искането си с факта, че в деловодството на местния парламент е внесена докладна записка от група общински съветници с искане за провеждане на местен референдум по проблема с атмосферния въздух над Бургас. В проекторешението на докладната не са посочени източника на финансиране, както и необходимите средства за организацията и провеждането му. А това е изрично условие, съгласно чл. 33, ал. 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление…
Патриотични дарове и за училищата в община Своге

Във вторник представители на ВМРО обиколиха училищата в община в Своге и дариха патриотични подаръци за учениците. Те посетиха Лакатник, Свидня, Искрец, Гара Бов и др.

Във всяко едно училище от ВМРО занесоха портрети с българските ханове и царе, които са дело на художника Васил Горанов.

Без значение дали в училището има 20 или 200 деца, важното е всяко едно от тях да бъде възпитано в български патриотичен дух и да познава славното минало на българския народ, това коментира председателят на структурата в Своге – Велислав Георев… 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *