Депутатите на ВМРО от ПГ на „Обединени патриоти” инициират провеждането на среща със засегнати организации от промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Ето и пълния текст: 

Утре, 20 ноември 2018 г., в 13:00 ч. депутатите на ВМРО от ПГ на „Обединени патриоти“, инициират среща относно промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите  изделия /ЗОБВВ и ПИ/, публикувани на сайта на МВР на 03 април 2018г


Красимир Каракачанов: Спирам да играя ролята на синя каска, на помирител или на буфер

Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия оставка Валери Симеонов (лидер на НФСБ), трябва да бъде посочен от НФСБ. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя” вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО).

„Език мой, враг мой“ – като  не може да се изразяваш като хората, по-добре недей. Като искаш да кажеш нещо, помисли как да го кажеш. Това важи към всеки един български гражданин, който е решил да е занимава с политика. Намери си правилните думи, всичко друго води до скандали, това сподели Каракачанов.

Аз още преди един месец казах, че спирам да играя ролята на синя каска, на помирител или на буфер. Ролята на ВМРО на буфер приключи. Ако някой иска да работи – да работи. Ако някой не иска да работи, си е негов проблем. Ние ще работим, за това за което сме избрани и за това, за което се борим 20 години, категорично заяви лидерът на ВМРО...


Джамбазки: Изваждането на „Обединени патриоти” от управлението ще освободи място за ДПС

Не виждам особена логика в искането на Волен Сидеров. Изваждането на представителите на „Обединени патриоти” от управлението ще отвори врата за влизане на други политически сили в това управление. Очевидно е, че това е искане на ДПС. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на „Здравей, България”.

Очакваме г-н Сидеров във вторник да дойде и да представи своите идеи. Редно е да се направи събиране на коалиционния съвет, тъй като той като председател на групата има задължение да я събира.

Не е проблемът в една или в друга оставка. Въпросът е защо. Трябва да се мотивира. Тези програмни послания е редно да ги формулира пред групата, когато се появи. Непрекъсната игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа в Народното събрание. Работата на групата народни представители е да изготвя смислени законопроекти и да спечели подкрепа за тях и всичко това да е в интерес на гражданите, категоричен бе Джамбазки...


Александър Сиди: Г-да Борисов, Каракачанов, Симеонов, Сидеров, говорете си!

Александър Сиди, народен представител от ПГ на ОП и член на ПП ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3″ и „Радио К2″, заяви позиции по следните теми:

ВМРО и политиката

Илиана Беновска посрещна Александър Сиди от ВМРО, който за първи път гостува в предаването „Беновска пита“. С влизането си в студиото, той подари на водещата книгата „Към себе си“ на Марк Аврелий и прочете ключов цитат от нея „Понесени от вълната на своето днес, удивително е колко малко се сещаме за своето вчера.“ Беновска от своя страна подари на госта си книгата й с интервю с Ахмед Доган, както и клубна тениска, на която на гърба пише „Защо?“. Тя попита Александър Сиди защо е в политиката и то във ВМРО, а той й отговори: „Защото смятам, че ВМРО е по-малко политическа партия, отколкото организация.“


Александър Сабанов: Не може работодателите да плащат за нещо, за което нямат вина

17 ноември 2018

Александър Сабанов: Не може работодателите да плащат за нещо, за което нямат вина

Предлагаме отпадане на квотите за бизнеса да наема хора с трайни увреждания, както и на санкциите, когато работодателите не платят компенсационната вноска за липса на такива работни места, заяви депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сабанов в Канал 3 на живо от НС.

Не е лошо намаляването на квотите, защото не винаги ще има хора в неравностойно положение, които да започнат работа в съответното предприятие и ще последват санкции за работодателите. Просто няма толкова много хора, които могат да започнат работа, коментира Сабанов.

До сега в Закона за хората с увреждания и в Кодекса на труда беше записано, че ако в „Х“ фирма/предприятие няма този процент работници , то работодателят трябва да плаща на държавата, защото не е запълнил нужната квота, което, според нас, е грешно. Не може работодателят да плаща за нещо, за което той няма вина. В момента фирмите трябва да плащат излишни суми, които ще бъдат взети от другите им работнициПазарджиев подава сигнал до прокуратурата за ученическата спортна школа в Русе

На последното заседание на Русенския общински съвет съветниците Иво Пазарджиев и Нина Крушева получиха своите отговори относно запитването им за начина, по който се управлява Центърът за подкрепя на личностното развитие – Ученическа спортна школа – Русе.

Двамата съветници от „Патриотите ВМРО, Глас народен“ имаха подозрения, че се създава двоен стандарт при щатното разпределение на учителите по дадени спортове. След заседанието на ОбС – Русе техните твърдения бяха потвърдени.

Действията, които Общината трябва да предприеме спрямо създалата се ситуация, следва да бъдат насочени към по-добра логистика и финансова организация. Мерките, които Пазарджиев съобщи, че ще подеме, са във връзка с подаване на сигнал към Прокуратурата относно корупционни практики на директорката на ЦПЛР-УСШ РусеМладежите от ВМРО: Никола Груевски е престъпник и трябва да излежи присъдата си!

Националният младежки комитет на ВМРО – Българско национално движение излезе с декларация по повод бягството на бившия премиер на Република Македония – Никола Груевски.

Ето и текста на декларацията


Борислав Инчев откри площадка по безопасност на движението

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев  откри площадка по безопасност на движението в СУ „Св. К. Кирил Философ“

На 16.11 2018 г. кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, откри ново изградена площадка по безопасност на движението в СУ “Свети Константин-Кирил Философ”- Пловдив, където се проведе и открит урок с учениците от училището.

Проектът на площадката е на Пътна полиция на ОДМВР –Пловдив  и се реализира със съдействието на ръководството на училището

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *