"Милен<br Михов: Нямаме
принципни
различия в
Обединени
патриоти”
 

Заместник-председателят на ВМРО доц. д-р Милен Михов обясни в студиото на „България сутрин” по България ОН ЕР, че именно НФСБ са единствените, които са могли да излъчат кандидат за поста на вицепремиер на мястото на Валери Симеонов по силата на коалиционното споразумение и подчерта, че се приема тази номинация. Доц. Михов подчерта, че се надява Марияна Николова да бъде по-диалогична и да вдъхва доверие.

Нямаме принципни различия в Обединени патриоти. Ако се вгледаме в кавгите, те бяха по-скоро персонални. Някои приоритети заминаваха на заден план заради случващото се, посочи той.

Не бих казал, че работата с Валери Симеонов е лека, но тук сме се събрали да вършим работа, а не да ни е леко. Но Валери Симеонов има качества, които ще бъдат използвани добре в Народното събрание. Не виждам драма, това е нормална конституционна процедура, коментира депутатът темата, че Симеонов след оставката се връща като народен представител в парламента…


Красимир Богданов от ВМРО: Няма никакви причини вицепремиерът Красимир Каракачанов да подава оставка

Нормално е всяка една от трите партии от Обединени патриоти  да има свой представител, изтъкна той. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV в сряда депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

Не сме чули изявления след коалиционния съвет на г-н Сидеров дали държи още на своето предложение. Получавам информация, че се отказва от своето творческо предложение. Няма никакви причини вицепремиерът Красимир Каракачанов да подава оставка, неговата работа е изключително успешна, каза още Богданов.

По темата за проблемната комуникация между Обединени патриоти Богданов коментира, че комуникацията може да бъде на ниво и при заемане на различни позиции от трите лидери на партиите. Имаме модерни комуникации, които може да използваме. Настоявахме за по-добра комуникация между лидерите и аз лично не приемам комуникацията през медиите. Всичко това, мисля, поражда обществено напрежение и разногласия, дори и сред нашите избиратели и симпатизанти, посочи той…


Искрен Веселинов: Новият вицепремиер ще е полезен за управлението

В лицето на Марияна Николова ще имаме ефективност от гледна точка на административната работа. Смятам, че тя е прилежен човек с много големи познания, особено правни. Мисля, че ще бъде полезна за управлението. Имам позитивни очаквания, че ще допринесе за едно по-системно следване на приоритети, които „Обединени патриоти” сме заложили в управленската програма.

Това коментира в предаването „Плюс-минус” по НОВА заместник-председателят на ПГ „Обединени патриоти” и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов…


Сабанов: На новия вицепремиер трябва да се даде време, за да се докаже с работата си

В ефира на БНТ народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти”Александър Сабанов беше категоричен, че ВМРО подкрепя новия вицепремиер Марияна Николова, която парламентът избра на място на подалия оставка Валери Симеонов.

Подкрепяме новия вицепремиер най-малкото, защото е излъчена от нашия коалиционен партньор, заяви Сабанов и призова да се даде време тя да покаже какво може, а не да се съди предварително. По думите му, трябва да се даде толеранс на г-жа Николова да се докаже с работата си


 

Имаме работеща парламентарна група. Имахме моменти, в които нямахме заседания, но напоследък коалицията работи по-активно. Мир и любов цари по начина, по който ние – „Обединените патриоти”, можем да го правим. Ние, и трите партии, сме заредени с много енергия и тази енергия дава отражение.

Това обяви в предаването „Денят на живо” по Канал 3 депутатът от „Обединени патриоти” от квотата на ВМРО Александър Сиди по отношение на ситуацията в коалицията.

Трите партии очевидно имахме грешка в комуникацията. Реално ние в самата парламентарна група не сме имали проблеми,. Имали сме остри дебати, но проблеми на ниво народни представители не сме имали. Имаме проблеми на ниво политики – кой как смята нещата да се случват. Проблемът е в комуникацията, проблемът, че лидерите ни си говорят през медиите. Може би първо трябваше да сложат проблемите на масата на коалиционния съвет, а не по телевизията, каза депутатът…Евродепутатът Ангел Джамбазки се срещна с посланици на ЕС от СУ „Иван Вазов” - Мездра

По покана на младшите и старшите посланици на Европейския парламент в Деня на християнското семейство и младеж българският представител в Европарламента от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки посети Средно училище „Иван Вазов” – Мездра. Той беше придружаван от общинският съветник от Враца Марин Цветков, регионален координатор на ВМРО за Северозападна България.

Евродепутатът обсъди с младите хора най-големите предизвикателствата, пред които е изправен в момента Европейският съюз, както и актуални теми от деня. Дискусията бе организирана в рамките на дейностите по проекта “Училище посланик на Европейския парламент”, по който работи през тази учебна година мездренската гимназия по „Програмата за училища посланици на Европейския парламент“…ВМРО с благотворителни дейности в страната по случай Деня на християнското семейство

В деня на християнското семейство структурите на ВМРО – Българско национално движение организираха различни инициативи по места.

В Стара Загора структурата подари на децата от детските градини спектакъл в Държавния куклен театър Стара Загора. Пиесата, която зарадва малчуганите, е „Който не работи, не трябва да яде“. По случай празника Патриотите от ВМРО, освен спектакъла, подариха и картичка – икона на децата.

Освен това от ВМРО – Стара Загора раздадоха пакети с храна на крайно нуждаещите се в селата Братя Кунчеви и Горно Сахране.

Дамите от женската организация на ВМРО – Плевен посетиха дом за възрастни хора, за да споделят празника на християнското семейството. Този жест от страна на нежната част на плевенската организация цели да покаже, че на този ден, а и всеки ден може просто да се прости и да се потърси доброто в другия.

В град Сандански пък чрез традиционната и благородна инициатива на читалището воеводите посетиха техни съграждани, които са в тежко социално положение. Патриотите им предоставиха хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Подпомагането и подкрепата на хора в неравностойно положение е грижа на всички нас, сподели сед акцията депутатът в 44-ото НС и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *