ДПС продължава да използва етническата карта, за да мародерства на гърба на българската държава. От 23 години псевдодемокрация тази партия участва 12 години в управлението. Така председателят на ВМРО Красимир Каракачанов коментира пред журналисти нападението над Ахмед Доган по време на партиен конгрес.

Той изрази и мнението, че вътрешният министър не е допуснал слабости в охраната на конференцията. Всяка партия си наема охрана да се грижи за реда. Ако имаше униформени полицаи в залата, щяха да вдигнат патардия до Аллах, че са жертви на полицейско насилие.

В случая става въпрос за недооценен младеж. Много е вероятно да е имал политически амбиции и да е бил отрязан. Решил да се направи на интересен с два халосни патрона и един с пипер, той не е имало как да извърши убийство, смята Каракачанов. Според него ДПС има своята вина, тъй като капсулира българските турци.

Случилото се предизвика реакцията на ВМРО още в същия ден. Повод бяха думите на вече новия председател на ДПС Лютви Местан, че причина за нападението е насадената омраза срещу турците в България.

Разигралата се сцена на варварска агресия от страна на делегатите на конгреса спрямо нападателя пък провокира възмущението на младежката организация на ВМРО в София. В позицията си те настояват за подвеждане под наказателна отговорност участниците в побоя над мъжа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *