Днес 31 март 2013 г. за пореден път ВМРО събра членове, симпатизанти и представители на граждански сдружения на протест с обърнати знамена срещу монопола на властта.

Протестиращите, включително и членове на ВМРО ТРОЯН преминаха от Съдебната палата в столицата до площада между Министерски съвет и Президентството. Шествието премина под звуците на патриотични песни и традиционно беше водено от младежи с тъпани, облечени в народни носии.

Възникна скандал между протестиращите от различните фракции, който за щастие бързо беше овладян. В тази връзка зам-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че не бива да има делене на гражданите. „Целта ни е една и трябва да протестираме заедно, за да я постигнем“, заяви той.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов напомни мотото, което седи и на българското народно събрание – обединението прави силата. „Когато сме единни, сме по-силни. Имаме едни искания и не бива да се делим.“, каза той.

„Борбата на ВМРО срещу монополите има дълга история, още от 2006 г. ние събирахме хората в протест срещу грабителската политика на енергийните монополисти.“, напомни Каракачанов.

Протестиращите заявиха отново своята подкрепа и за несправедливо обвинените момчета за взрива в Сандански, които все още са под арест.

„С нас са клуба на мотористите „Велика България,  Елена Ваташка с привърженици на футболни отбори, хората от „Орлов мост“, „Народно социално движение“ и много граждани. Благодаря ви, че сме заедно – обединени в борбата за спасение на България.“, каза в заключение Красимир Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *